Team Snabbares Nyhetsbrev 20 augusti 2020

Team Snabbares Nyhetsbrev 20 augusti 2020

2020 augusti 20

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
I det här nyhetsbrevet kan du bland annat få tips om hur du simmar snabbare. Vem vill inte veta det liksom?! En annan fråga som söker sitt svar är vem som bokar sista platsen på simsafarin/swimrun nu på lördag, från Hellasgården till Drevviken. Läs också om Andreas Bjurlings väg till målet att klara en Ironman med bravur, och kanske få lite inspiration på vägen själv - inför ett år som förhoppningsvis kan innehålla fler tävlingar och sociala träningsevent än denna vår och sommar har gjort. Du kan också läsa om att det nu finns en ny chans att vässa löptekniken - den 13 sept, under Tomas Granbergs ledning. Löpning hör ju hösten till, liksom simning inomhus i bassäng. Läs också om Deluxe Höstkort för simningen och Simcamp Deluxe Höstboost - med start i månadsskiftet aug/sept. Och om crawlkurs i Farsta från 22 sept.

Happy Training!

Gör så här för att simma snabbare
Många undrar vad som krävs för att simma snabbare. Här svarar Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann. "Oftast landar man i svaret att det handlar om tekniken. Och det är ju mitt jobb att hjälpa dig med teknikförbättringar. Så jag säger inte emot det. Ändå vill jag titta lite närmare på frågan, för att ge ett mera utförligt svar."  

Läs mer

Boosta simningen i höst
Ett av knepen för att bli bättre i simning är att simma extra mycket under en period. Ett annat att fokusera på tekniken. Båda sakerna har du chans att göra i höst, på minst två sätt som vi tipsar om här: Dels Simcamp Deluxe Höstboost, dels Deluxe Höstkort.

Läs mer & boka

Vässa löptekniken 13 sept
Teknikcoaching med filmad löpanalys innebär en intensiv boost av din löpteknik, där vi börjar med att filma dig ur olika vinklar. Sedan blir det löpteknikteori och individuell teknikträning, med hjälp av professionelle löptränaren Tomas Granberg. Du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din löpning riktigt ordentligt under denna intensiva teknikcoaching. Nästa tillfälle är 13 Sep kl 10:30-12:00 från Eriksdalsbadet.

Läs mer & boka

"Den här upplevelsen unnar jag definitivt alla!"
Det har ju varit ont om tävlingar i år, i alla fall sådana med många deltagare. Så vi vill sprida lite inspiration från tidigare tävlingar, och inte minst om vägen till målet. Här är det Andreas Bjurling som delar med sig.

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.

Läs mer

Crawlkurs, intensiv 6 gånger
Den som vill lära sig frisim i liten grupp på max 8 personer, där man lugnt och metodiskt lär dig grunderna i att simma crawl, har chansen i Farsta. Tisdagarna 22/9, 29/9 & 6/10, samt torsdagarna 24/9, 1/10 & 8/10 på kvällstid. Du hittar ett bra vattenläge, får ordning på andningen och får till ett bra drag i vattnet.

Läs mer & boka

Simsafari Hellasgården 22 augusti
Nu på lördag, 22:a augusti kl 08:00 - ca 13:00, arrangerar Team Snabbare Simsafari Hellasgården, för 6:e året i rad. Upplevelse och gruppsammanhållning står i fokus. Vi simmar genom Källtorpssjön, Sandasjön, Strålsjön, Ulvsjön, Ältasjön, Flaten och Dreviken. Vi tar oss fram i vattnet och på land. Swimrun heter det egentligen men vi säger simsafari för att det är mycket simning. Vi håller ihop som grupp där vi simmar och springer från Hellasgården till Sköndal (ca 4 km simning och 11 km löpning). Upplevelsen står i centrum. En del tips om öppet vatten simning och swimrun får du dessutom. Vi avslutar med fika på stranden. Vi har lagt till några extra platser, men i skrivande stund finns bara en kvar.

Boka simsafarin

Inställd tävling också en utmaning
När nu de flesta tävlingar ställs in denna säsong, så är det bra att påminna sig om varför vi egentligen tränar och eventuellt tävlar. Är tävlingen "bara" ett tillfälle att få ett kvitto på utveckling? I så fall - utmana dig själv till att anordna din egen tävling, mot dig själv och kanske några kompisar. För att se var du ligger just nu - oavsett om den där stora tävlingen du siktade på blir av eller inte. Eller börja träna mer målmedvetet inför NÄSTA års tävlingar, om det är det som får igång dig på alla cylindrar. Det är alltså dags att du ställer dig själv frågan "Varför tränar jag, egentligen?".

Läs mer

Röda Havet 2020 - favorit i repris!
Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Röda Havets kristallklara och varma vatten 30 okt - 13 nov 2020! Välj mellan första veckan (30 okt - 6 nov), andra veckan (6-13 nov) eller 14 dagar. Under en magisk vecka (eller två) bor du på en modern och bekväm båt (Liveaboard) i ett guppande träningsparadis tillsammans med Team Snabbares populära och erfarna tränare och trivselskapare.

Läs mer

Startavgifter är nu friskvård
Startavgifter i motionslopp ingår nu i det friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda. Även mer avancerade kurser ingår nu i det du kan använda ditt friskvårdsbidrag till. Det är några av nyheterna efter två färska domar i Högsta förvaltningsdomstolen.

Läs mer

Simma lugnt... och accelererande!
Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann har i tidigare blogginlägg beskrivit många olika tekniska detaljer i simningen. I det här inlägget fokuserar han på en sak som många glömmer bort. Det magiska ordet ACCELERATION!

Läs mer

Månadens citat

"Jag har aldrig någonsin känt mig så stark och väl förberedd inför ett lopp. Det var min första IM men jag har gjort en del långlopp förut - klassikern, en ultramara, två halv-IM och diverse kortare löplopp - det här var den bästa upplevelsen hittills. Det tackar jag helt och hållet Ulf Hausmann och team snabbares coachingupplägg för. Nio månaders strukturerade förberedelser gav en otrolig utväxling, det kändes som att jag hade superkrafter hela vägen. Som jämförelse förbättrade jag min placering från 75e percentilen på halv IM i Nice i höstas till 30e percentilen nu."
Olle Råghall, efter att ha överträffat sig själv i Ironman France / Nice 30 juni 2019Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.