Team Snabbares Nyhetsbrev 23 juni 2020

Team Snabbares Nyhetsbrev 23 juni 2020

2020 juni 23

Välkommen till Team Snabbares nyhetsbrev!

Hej!
Glad sommar och välkommen sommarvärmen! I detta nyhetsbrev får du tips och inspiration för att få ut mer av din träning och komma ut mer och träna. Varför inte hänga på säsongens tredje swimrun/simsafari med Team Snabbare t ex? Imorgon onsdag 24 juni går Simsafari Drevviken - där träningsglädje, upptäckarglädje och gruppsammanhållning är i centrum. Läs också bland annat om hur du absolut ska simma lugnt. Men bara första halvan av draget respektive återföringen. Därefter är det acceleration som gäller! Lätt att glömma, men oj vad mycket roligare det blir och fortare det går när man gör det. Dessutom: Tips på hur du kan göra din lördag lite mer Deluxe.

Happy Training!

Simma lugnt... och accelererande!
Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann har i tidigare blogginlägg beskrivit många olika tekniska detaljer i simningen. I det här inlägget fokuserar han på en sak som många glömmer bort. Det magiska ordet ACCELERATION!

Läs mer

Simsafari Drevviken 24 juni
För 6:e året i rad kör vi simsafari Drevviken, där upplevelse och gruppsammanhållning står i fokus. Vi startar och slutar vid Sköndalsbadet. Vi träffas 24 juni kl 18:00 och räknar med att vi börjar simma 18:30. Hela upplevelsen tar ca 3 timmar. Vi simmar och går/springer med fokus på simning. Banan kan anpassas beroende på hur fort vi förflyttar oss. 

Läs mer om säsongens första simsafari
Boka simsafari 24 juni

Lördagar Deluxe
En Lördag Deluxe à la Team Snabbare är på sommaren först simträning deluxe kl 8.00-9.30 och sedan direkt efteråt HellasYoga kl 10-11, båda vid Hellasgården. Sedan är du redo för vad som helst.

Läs mer

Teknikcoaching med filmad löpanalys
På söndag, 28 Jun kl 10:30-12:00, kan du vid Hellasgården få en intensiv boost av din löpteknik. Först blir du filmad ur olika vinklar. Sedan blir det löpteknikteori och individuell teknikträning, med hjälp av professionelle löptränaren Tomas Granberg. Du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din löpning riktigt ordentligt under denna intensiva teknikcoaching.

Läs mer

Pengarna tillbaks vid corona-inställd tävling
Om det inte fanns ett både tydligt och skäligt villkor som begränsar arrangörens återbetalningsskyldigheten vid inställt lopp, när du anmälde dig till den där tävlingen du inte kan göra i sommar... ja då har du rätt att få tillbaks hela beloppet. Även om arrangören skyller på force majeure eller att den är en ideell förening. Det har Allmänna reklamationsnämnden (ARN) nu slagit fast, i två vägledande beslut som rör inställda evenemang. 

Läs mer

24 maj var en bra dag
Söndagen 24 maj bjöd Team Snabbare upp till trippla träningsevent vid Hellasgården: Öppet vatten säsongsstart, Big Day Triathlon samt miniversionen Try Triathlon Hellas. Solen ville också vara med, så dagen blev härlig för deltagarna trots krispiga vattentemperaturen 12,7 grader.

Läs mer

Hur beter vi oss mot varandra?
"Tidigare idag var jag ute i Hellas till fots och hade ett helt bisarrt möte med en mountainbikecyklist som skäller ut mig för att jag inte flyttade mig tillräckligt fort när han kom farande.
En liten berättelse från fotgängarens verklighet." Så börjar MTB-cyklisten och författaren Aron Goochs blogginlägg.

Läs mer

Nycklarna i swimrun
Simstyrkan är i swimrun mycket viktigare än i klassiskt simning. Tacka dolme och paddlar för det. Men det kommer till priset av högre skaderisk, om man inte har tekniken med sig också.

Läs mer

Så får du rätt timing när du simmar
Timingen i simningen är avgörande för att du ska kunna utvecklas, skriver Team Snabbares simcoach Ulf Hausmann. Timingen är en grundbult i din simteknik. Det är så klart mycket bra att du fokuserar på olika tekniska detaljer och finslipar dessa. Men om du inte har rätt timing så ger förbättringarna av alla andra tekniska detaljer inte lika stor effekt.  

Läs mer

Coachhjälp för att nå ditt mål
Om du vill bli ditt bästa jag lagom tills startskottet går på den där tävlingen du siktar på, då kan det vara bra med professionell coaching via Team Snabbare. Det gör det lättare att komma igång med goda träningsvanor, och att hålla sig motiverad och skadefri - så att du ständigt utvecklas och når dina mål.
Vi hittar lösningen som passar dig och ditt liv! Din coach anpassar hela tiden ditt träningsprogram utefter hur du svarar på träningen och efter hur ditt livspussel ser ut.
Ni kommunicerar enkelt i vår Coachtjänst, och/eller via telefon, sms eller kanske att ni rent av tränar ihop ibland. Välkommen till Coaching Deluxe.

Läs mer

Röda Havet 2020 - favorit i repris!
Häng med på en fantastisk tränings- och upplevelseresa till Röda Havets kristallklara och varma vatten 30 okt - 13 nov 2020! Välj mellan första veckan (30 okt - 6 nov), andra veckan (6-13 nov) eller 14 dagar. Under en magisk vecka (eller två) bor du på en modern och bekväm båt (Liveaboard) i ett guppande träningsparadis tillsammans med Team Snabbares populära och erfarna tränare och trivselskapare.

Läs mer

Månadens citat

"Mycket fin resa med bra upplägg, fantastisk cykling, trevlig stämning och bekvämt boende. Kan varmt rekommenderas."


Kristoffer Lindberg, som var med Team Snabbare och cyklade berg på Gran Canaria, i januari 2020.Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.