ÄNTLIGEN! Nu öppnar bokningen till Mallis 2020

ÄNTLIGEN! Nu öppnar bokningen till Mallis 2020

2019 september 12

Cyklingen är huvudrätt för de flesta som åker med. Till höger några av cykelguiderna.

ÄNTLIGEN har bokningen avTeam Snabbares cykel- och triathlonresa till Mallorca över påsken 2020 öppnat! Om du bokar före sista oktober så får du dessutom 450 kr rabatt. Ange bara koden SnabbareMallis2020 när du bokar.

Lite basfakta. Du kan du välja mellan tre smaker:
* Bike Mallorca - eller Bike Camp Mallorca om du vill - är standardalternativet, för dig som åker med för att cykla. Här ingår också after-bike-yoga, så du ökar chansen att orka mer och hålla dig pigg hela resan.
* Tri Mallorca - eller Tri Camp Mallorca om du vill - är ett valbart tillägg, för dig som vill lägga till personligt coachad teknikträning och upplevelseträning i simning, löpning och swimrun.
* JuniorCampen - eller Junior Camp Mallorca om du vill - är för barn och ungdomar 5-17 år, med massor av träning och kul ihop med dedikerade och erfarna ledare. Gäller för dig som åker med minst en vuxen. Lägre pris om du dessutom bor i extrasäng.

Du kan välja mellan fyra olika resperioder och två olika hotell (på gångavstånd från varandra i Alcudia):
* 7 eller 14 dagar på Sunwing Alcudia, 4-11/4, 4-18/4 samt 11-18/4 - flyg med Ving (bara här som JuniorCampen går)
* 10 dagar på vuxenhotellet Astoria Playa, 8-18/4 - flyg med Apollo

Pris: Från 13.995:- per person (1 v).
Barn 2-4 år, som sover i extrabädd, från 2 795 kr (1v).
JuniorCamp för Barn 5-11 år, som sover i extrabädd, från 8 745 kr  (1v).
JuniorCamp för Barn/Ungdomar 12-17 år, som sover i extrabädd, från 10 895 kr (1v).

Avresa från: Stockholm, Göteborg och Malmö.

I priset ingår:
Direktflyg t/r
Mat ombord på flyget (Ving) eller kaffe/te på flyget (Apollo)
Transfer
Boende
Halvpension
Guidade cykelturer, minst tio grupper per dag för att du alltid ska hitta en som har både lagom fart och distans
Yoga för stela cyklister, föreläsningar och workshops
Klimatkompensering enligt Gold Standard till 110%

Tillägg kan i samband med bokningen väljas för t ex

 • Triathlonpaketet: 800 kr (1v), 1 000 kr (10 dagar), 1 400 kr (2v)
 • Cykel på flyget plus transferbuss (1 300 kr - obs begränsat antal platser),
 • andra boendealternativ, försäkring, mat osv.

Övriga tillägg, t ex för utflykter och hyrcykel, kan väljas nederst på översikssidan

OBS! Det är inte bara för att du får boka-tidigt-rabatt som det är bra att boka tidigt. Om du bokar sent finns också en större risk att risk att den resperiod, det hotell eller den rumstyp du tänkt boka har slut på platser. Eller att cykeln inte kommer med på flyget. Eller att det inte finns hyrcyklar av rätt modell kvar att hyra. För påsken på Mallorca är årets högtidsstund för många cyklister. Dessutom höjs priset 1 december med 1 000 kr. Så passa på att göra slag i saken nu.

Till vänster några fler av cykelguiderna. Till höger några av aktiviteterna på JuniorCampen.

JuniorCampen är kul och allsidig träning för barn - där alla kan vara med. Deltagarna är 5-17 år gamla, och får prova på många olika saker som t ex: Yoga, Löpning, Simning, Cykling och Styrketräning. Det blir också utflykter. Deltagarna delas in i grupperna Träning respektive Träning & Lek. Gemensam lunch och fika ingår varje dag, utöver den halvpension som föräldrar och övriga deltagare har.

Tri Mallorca är tillägget, för dig som vill få personligt coachad teknikfeedback inom löpning och simning, och även chansen till äventyrssimning, swimrun, trailrun och växlingsträning.

Övergripande ansvarig för triathlonupplägget är Håkan Wettergren, som har ett stort antal triathlontränare till sin hjälp, med de grenansvariga för löpning (Mattias Weineson) respektive simning (Ulf Hausmann) och coaching (Pål Török) i spetsen. Och så klart cykelansvarige Peter Eidegren. Eftersom cyklingen tar mycket av både tid och kraft, läggs fokus på triathlondelen, ffa på teknikutveckling (i löpning och simning) och härliga upplevelser.

Mer detaljerat program kommer närmare avresa, men du kan räkna med att vi delar upp triathlongänget i två grupper för att få en mer hanterbar storlek per pass, få personlig coaching, och för att få plats i t ex simbassängen. En del teknikcoachingar/kurser kommer att ingå i triathlonpaketet, som andra får betala extra för att ta del av.

För de flesta som åker med till Mallorca är cyklingen höjdpunkten. Solen och värmen gör sitt, så klart. De underbara vägarna, de många byarna med mysiga fik och restauranger och inte minst utsikten när man kommer upp i bergen är andra saker vi inte hittar på våra nordliga breddgrader.

Cykling sker i grupp. Med erfarna cykelguider, i olika fartgrupper så att alla kan hitta rätt nivå. Varje morgon startar minst tio olika grupper, uppdelade efter fart och distans. Man kan välja mellan allt från fokuserade teknikövningar för att lära sig grunderna i racercykling och klungkörning, vidare via korta fikarundor till dagslånga livsnutarexpeditioner på platten eller utmanande dagar i bergen.

Nybörjare kommer att få lära sig köra i grupp och få hjälp att justera in sin sittposition, och de mer vana kommer att få bra sparring på sin nivå. Cyklingen kommer att ske i olika fartgrupper och olika distans. Tanken är att man ska kunna hitta sin egen nivå. Har man kört hårt i ett par dagar kan man gärna ta det lugnare och kanske bara köra förmiddagspasset den tredje dagen till exempel.

Men man kan inte leva av mjölksyra allena. Guiderna tar dig också till öns bästa fikaställen.

På toppen av Puig Mayor, under stora bergsturen.

Vill du så kan du även boka till att följa med på Stora bergsturen i Cykling (där vi tar buss till andra sidan ön och cyklar hela bergskedjan tillbaka). Eller få chansen att köra den legendariska stigningen Sa Calobra innan bussar och bilar börjar fylla igen den slingrande vägen, eftersom vi tar buss till toppen en dag i veckan - och cyklar ner och sedan upp igen. Tack vare alla duktiga andra cykelledare så finns det “en grupp för dig”, oavsett din nivå och ambition för dagen.

Så här planeras cykelrutterna, preliminärt och väldigt grovt:

 • Söndag - Plattur på ön utan några längre klättringar.
 • Måndag - Prova på benen i berg,  t ex till Orient, Lluc och/eller Cap Formentor.
 • Tisdag - Plattur med möjlighet till klättring för långa turen upp till exempelvis Randa.
 • Onsdag - Stora Bergsturen och Lilla Bergsturen (Åker buss till starten av bergskedjan och cyklar tillbaks).
 • Torsdag - Plattur med möjlighet till klättring för långa turen upp till exempelvis San Salvador.
 • Fredag - Sa Calobra-dagen och Buss Sa Calobra-dagen (Åker buss till starten av Sa Calobra och cyklar därifrån).
 • Lördag - antingen hemresa eller ett varierat urval av turer att välja mellan som vanligt

Hyrcykel eller cykel på flyget?

I samband med bokningen kan du välja till cykel på flyget plus transferbuss för 1 300 kr. Eller så kan du efter bokningen, välja till att hyra cykel på plats.

 • OBS1: Det finns ett begränsat antal platser för cyklar på flyget ner, och en minimal men dock risk att din cykel inte kommer med eftersom det är knökfullt på planen ner över påsk och det händer att flygbolaget inte får plats med alla cyklar.
 • OBS2: Om du inte provat det innan, vill vi slå ett slag för att hyra cykel på plats, dels för att slippa risken ovan, dels för att det helt enkelt är smidigare - och väldigt bra cyklar man kan hyra för ungefär samma pris som att ta med sin egen (åtminstone om det kostar dig mer att ta dig till och från flygplatsen i Sverige pga cykelväskan).

Väljer du hyrcykel (se alternativ nedan), så står den och väntar på dig i hotellets cykelgarage när du kommer fram (om du flyger ner på morgonen/förmiddagen, annars på morgonen dagen efter). OBS3: Det finns olika modeller på hyrcyklarna, och i slutet av namnet framgår om det gäller dig som bokat boende på Sunwing (1 eller 2 veckor, via Ving) eller på Astoria Playa (10 dagar, via Apollo).

Inget nerpackande, uppackande och släpande av egen cykel. Och ingen risk för skada på egen cykel. Hyrcyklarna har bergsutväxling, är av hög kvalitet och nyservade. Service och försäkring ingår i cykelhyran. Men ta gärna med egen sadel och kanske även egna pedaler.

Yoga

Vill du så hänger du med på en skön och funktionell after-bike-yoga efter dagens cykling. Det ingår för alla. Om vädret tillåter är vi på stranden, annars i Sunwings yogasal. Med yoga, med inriktning mot trötta och stela cyklister som behöver bli smidigare och få lite funktionell styrke- och rörlighetsträning på köpet, så minskar du skaderisken och blir balanserat stark. Det ger dig stabiliteten och rörelseomfånget du behöver för din övriga träning, men också för ditt vardagliga liv.

Yogan leds av de tre yogalärarna på plats: Jenny Eklund, Susanne Wihlborg och Pål Török.

Några filmer från tidigare års resor: 

  Kommentera

Kommentarer måste godkännas innan de syns.